Mazarin (kladd) kaka!
(Originalreceptet finns på lchfrecept.se)
Ingredienser:
2 ägg
3 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
5-6 msk sötströ/sukrin
2 krm vaniljpulver
4 msk vispgrädde
Smaksättning
2-3 tsk kakao
2 tsk sötströ/sukrin
+ Många droppar bittermandelarom
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser (förutom ingredienserna till smaksättningen).
Rör även ner smör, ägg och grädde.
Ta undan ca 1/3 av smeten och smaksätt den medkakao och sötning efter smak.
Tillsätt några droppar bittermandelarom i den större delen av smeten (den som inte är smaksatt med kakao) och blanda noga. Smaka av! Ev behövs det fler droppar…
Fördela först chokladsmeten i en smord och bröad springform och därefter mazarinsmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 17-20 minuter. Bör inte stå för länge. Den är svår att få ”kladdig”.
Helt ok LCHF-kaka som bör serveras med vispad grädde och/eller LCHF-glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar