tisdag 29 oktober 2013

Mazarinkladdkaka

Mazarin (kladd) kaka!

(Originalreceptet finns på lchfrecept.se)

 

Ingredienser:

60 gram smör
2 ägg
3 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
5-6 msk sötströ/sukrin
2 krm vaniljpulver
4 msk vispgrädde

Smaksättning
2-3 tsk kakao
2 tsk sötströ/sukrin


+ Många droppar bittermandelarom



Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret.

Blanda alla torra ingredienser (förutom ingredienserna till smaksättningen).

Rör även ner smör, ägg och grädde.

Ta undan ca 1/3 av smeten och smaksätt den medkakao och sötning efter smak.

Tillsätt några droppar bittermandelarom i den större delen av smeten (den som inte är smaksatt med kakao) och blanda noga. Smaka av! Ev behövs det fler droppar…

Fördela först chokladsmeten i en smord och bröad springform och därefter mazarinsmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 17-20 minuter. Bör inte stå för länge. Den är svår att få ”kladdig”.

 

Helt ok LCHF-kaka som bör serveras med vispad grädde och/eller LCHF-glass.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar