fredag 8 november 2013

Kladdkakans dag!

Igår var det ju kladdkakans dag. Så jag gjorde ju en LCHF kladdkaka till "sistaminutenjuntan". Denna kaka bjöd jag även Blomsterverkstan tjejerna på i måndags. Jag tror den fick godkänt även där! Den får klart godkänt från mig ialla fall. Mumsfillibabba. 5 av 5 kakor!



Här kommer receptet: (Grunden är taget ifrån bloggen "Allt om LCHF")

4 ägg
200 g mörk choklad 70%
200 g osaltat smör
1/2 dl sukrin
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk mandelmjöl
Minst 10 droppar pepparmyntolja

Ugnen: 175 grader 

Smält smöret och chokladen på låg värme. Tillsätt pepparmyntoljan. Smaka av så du får den mintsmak du önskar

Vispa ägg, sukrin och vaniljpulver luftigt. Tillsätt mandelmjölet.

Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa en stund till.

Häll smeten i springform ca 25 cm i diameter och grädda i 10-12 minuter.
Man ska ta ur kakan när den har satt sig ca 3-4 cm från kanten/yttre formen. 

Låt stå kallt innan servering.

Serveras med vispad grädde 40%, såklart, och hallon tex. 

Det räcker med en liten bit då den blir gooood men mastig. 

Tjing tjing!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar