Här kommer receptet: (Grunden är taget ifrån bloggen "Allt om LCHF")
4 ägg
200 g mörk choklad 70%
200 g osaltat smör
1/2 dl sukrin
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk mandelmjöl
200 g mörk choklad 70%
200 g osaltat smör
1/2 dl sukrin
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk mandelmjöl
Minst 10 droppar pepparmyntolja
Ugnen: 175 grader
Smält smöret och chokladen på låg värme. Tillsätt pepparmyntoljan. Smaka av så du får den mintsmak du önskar
Vispa ägg, sukrin och vaniljpulver luftigt. Tillsätt mandelmjölet.
Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa en stund till.
Häll smeten i springform ca 25 cm i diameter och grädda i 10-12 minuter.
Man ska ta ur kakan när den har satt sig ca 3-4 cm från kanten/yttre formen.
Låt stå kallt innan servering.
Serveras med vispad grädde 40%, såklart, och hallon tex.
Det räcker med en liten bit då den blir gooood men mastig.
Tjing tjing!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar